We bewerken kunststoffen op maat voor machinebouw

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er in de machinebouw erg uiteenlopende toepassingen, waaronder machinekappen en machineonderdelen in kunststof. We maken gebruik van veel verschillende soorten kunststoffen. Vaak gebruiken we polycarbonaat (Lexan) of PET-G, vanwege de slagvaste eigenschappen van die materialen. Ook acrylaat (plexiglas) en pvc behoren tot ons arsenaal. Ondoorzichtig, transparant of smoke-transparante kleuren: de keuze is aan jou. Het spreekt voor zich dat je advies krijgt over het materiaal dat het best past bij jouw wensen.

Kunststoffen voor de voedingsindustrie

Onze kunststoffen zijn geschikt voor machinebouw en zijn ook nuttig in de voedingsindustrie. In die industrie zijn de voorschriften voor opslag, verwerking en traceerbaarheid zeer streng. Nederland is toonaangevend op het gebied van machines voor deze markt. De machines worden wereldwijd geëxporteerd. Talboom Kunststoffen in Breda maakt veel machineonderdelen voor de voedingsindustrie in kunststof. Een veelgebruikt materiaal in de sector is HMPE. Onze producten voldoen aan alle voorschriften en worden – indien gewenst – met FDA-certificaten geleverd.

Laat ons meedenken over technische oplossingen

Heb je een tekening van het onderdeel dat je wilt hebben? Dan bewerken we het gewenste product exact volgens de vereiste specificaties. Wil je dat we met je meedenken over de constructie? Laat het ons weten! We helpen je graag verder. Met verdere vragen over het gebruik van kunststoffen in de machinebouw, mag je altijd contact met ons opnemen. Dat kan via het telefoonnummer +31 (0)76 – 565 23 50 of via het e-mailadres info@talboomkunststoffen.nl. We vertellen je ook graag meer over concrete toepassingen, zoals machinekappen en machineonderdelen in kunststof.

Veelgebruikte materialen in de machinebouw

Veelgemaakte producten in de machinebouw

  • Machinekappen
  • Afschermingen
  • Veiligheidskappen
  • Geleidingen