Kunststofoplossingen voor de machinebouw

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er in de machinebouw uiteenlopende mogelijke toepassingen van een afscherming of kap van kunststof. Er zijn veel verschillende soorten kunststoffen geschikt. Vaak gebruiken we polycarbonaat (Lexan) of Petg, vanwege de slagvaste eigenschappen van deze materialen. Ook acrylaat (plexiglas) en pvc behoren tot de mogelijkheden voor een kunststof kap of afscherming. Ondoorzichtig, transparant of smoke transparante kleuren: de keuze is aan jou. Het spreekt voor zich dat je advies krijgt over het materiaal dat het best past bij jouw vraag.

Kunststoffen voor de voedingsindustrie

In de voedingsindustrie zijn de voorschriften voor opslag, verwerking en traceerbaarheid zeer streng. Nederland is toonaangevend op het gebied van machines voor deze markt. De machines worden wereldwijd geëxporteerd. Talboom Kunststoffen maakt veel kunststof machineonderdelen voor de voedingsindustrie. Een veelgebruikt materiaal in deze sector is HMPE. Onze producten voldoen aan alle voorschriften en worden – indien gewenst – met FDA-certificaten geleverd.

Meedenken over technische oplossingen

Heb je een tekening van het onderdeel dat je wilt hebben? Dan maken we het gewenste product exact volgens de vereiste specificaties. Wil je dat we met je meedenken over de constructie, bijvoorbeeld van een Plexiglas of polycarbonaat kap? Laat het ons weten: we helpen je graag.

Veelgebruikte materialen in de machinebouw

Veelgebruikte producten in de machinebouw

  • Machinekappen
  • Afschermingen
  • Veiligheidskappen
  • Geleidingen