Kunststofbewerking

Voor kunststofbewerking, zoals kunststof frezen, laseren, lijmen en lassen, ben je bij Talboom Kunststoffen helemaal aan het juiste adres. We hebben al bijna 100 jaar ervaring met kunststof en beschikken over een compleet en ultramodern machinepark met state-of-the-art software. Maar bovenal: we hebben vakmensen in dienst. Mensen die exact weten hoe ze de diverse kunststoffen het beste kunnen bewerken om tot een hoogwaardig eindproduct te komen. Hoe je je bestanden ook aanlevert, door de combinatie van ERP/Alphacam en nesten is de aansturing efficiënt en foutloos. Je bent dus verzekerd van een korte doorlooptijd.

Zagen

Wij hebben zes verschillende zaagmachines voor alle voorkomende zaagwerkzaamheden. Begin 2020 namen we een nieuwe, ultramoderne Gabbiani opdeelzaag in gebruik. Deze wordt aangestuurd vanuit het ERP-systeem met zaagoptimalisatie. Een perfecte zaagsnede en een uiterst efficiënt materiaalverbruik is voor Talboom Kunststoffen dus vanzelfsprekend.

Kunststof frezen

Talboom kunststoffen heeft vier CNC-freesmachines ter beschikking, waarmee we kunststofplaten tot 3030 x 2050 mm in zijn geheel bewerken en in elke gewenste vorm frezen.  In mei 2021 hebben we een tweede nieuwe Protek 3020 CNC freesmachine voor het kunststof frezen in gebruik genomen.  Door de hoge toerentallen (tot n=45.000/min) en een geweldige vacuümopspanning worden zelfs de kleinste onderdelen probleemloos gefreesd. De machine controleert en compenseert de kunststof platen automatisch op diktetoleranties tijdens het frezen. De freeskwaliteit is subliem. We kunnen ook graveren en diamantpolijsten in een opspanning. Daarnaast beschikken we over diverse handfreesmachines.

Laseren (of Laser snijden)

In augustus 2019 namen we een nieuwe SEI Lasermachine in gebruik. Deze moderne machine is voorzien met de meest recente technische innovaties, wat zorgt voor een uiterst stabiel en betrouwbaar productieproces. We kunnen verschillende materialen laseren. Acrylaat wordt gelaserd met een afwerking van polijstkwaliteit. Met de laser kunnen we bovendien graveren en bijvoorbeeld je eigen logo in het kunststof aanbrengen.

Lijmen en Lassen

Kunststof lijmen is een specialiteit die Talboom Kunststoffen als geen ander beheerst. Afhankelijk van de materiaalsoort, toepassing, kwaliteit en gewenste afwerking passen we verschillende lijmsoorten en technieken toe. Van industrieel verlijmen tot hoogglans en/of verstek verlijmen: wij geven je altijd het beste advies en de hoogste kwaliteit. De meest voorkomende lijmtechnieken zijn chloroformlijmen, UV lijmen, verstek lijmen, PVC lijmen en hoogglans lijmen.

Polijsten

Ook polijsten behoort tot één van de mogelijkheden van kunststofbewerking. Afhankelijk van het materiaal en soort product kiezen we voor machinaal-, handmatig- of vlampolijsten. Rechte vlakken worden machinaal met diamant gepolijst. Bij zeer hoge kwaliteitseisen wordt er altijd nog handmatig met een borstel na-gepolijst. Bij onze nieuwste freesmachine hebben we de mogelijkheid om met een natuurdiamant te polijsten tijdens het kunststof frezen.

Buigen

Kunststof buigen is specialistisch werk, waarvoor veel ervaring, kennis en kunde nodig is. Ook hiervoor ben je bij Talboom Kunststoffen aan het juiste adres. Buigen kan op verschillende manieren, afhankelijk van het materiaal en de toepassing. Sommige delen worden in de oven op een mal gebogen. Andere worden op speciale buigmachines met een boven- en onderspiraal plaatselijk verwarmd en daarna gebogen. Of het nu een vorm, een rechthoek of een schuine kant is: wij zorgen altijd voor en perfecte pasvorm en maatvoering.

Koud zetten en kanten

Koud zetten of kanten behoort bij enkele kunststoffen ook tot de opties. Dit gebeurt op onze kantbank. Omdat we dit in eigen huis doen, ben je verzekerd van een korte doorlooptijd. Vanaf bepaalde diktes wordt het kunststof eerst ter plaatse voorverwarmd. We kunnen tot 3000 mm lengte zetten.

Boren, verzinken en tappen

Het overgrote deel van het boren en verzinken vindt plaats op onze geavanceerde CNC freesmachines. Omdat we de platen op dikte kunnen tasten, zijn de verzinkingen altijd zuiver en gelijk. Soms is het toch noodzakelijk om dit handmatig op een kolomboormachine te doen. Ook dat is geen probleem voor ons. Ook draadtappen is voor ons dagelijkse kost.

Zeefdrukken, printen of lakken

Kunststofbewerking gaat verder dan de kunststof in de gewenste vorm krijgen. Wil je, naast het laten frezen van kunststof, een bedrukking, print of laklaag op je kunststofproduct? Dan regelt Talboom Kunststoffen dat voor je. We hebben vaste partners, die net als wij de lat voor kwaliteit hoog leggen. Zo ontzorgen wij je en blijven wij eindverantwoordlijk voor jouw product.

Kantafwerkingen

Er zijn verschillende soorten afwerkingsniveau ’s voor de kanten van de kunststofplaten.

Kwaliteitscontrole

Kwaliteit is voor u en Talboom van grote betekenis. Het interne kwaliteitszorgsysteem van Talboom is de basis voor een goede borging van de kwaliteit. Moderne machines, goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers is de basis om een goed product te kunnen maken. Gedurende het gehele productieproces zijn er verschillende momenten dat op meerdere punten de kwaliteit gecontroleerd wordt. Voor verzending vindt er een uitgebreide eindcontrole plaats. De maatvoering, aantallen en het materiaal worden nog een keer zorgvuldig gecontroleerd. Hiermee garanderen wij een perfecte levering van uw product.