Kunststof frezen en andere bewerkingen

Voor bewerkingen, zoals kunststof frezen, laseren, buigen, verlijmen en lassen, ben je bij Talboom Kunststoffen in Breda helemaal aan het juiste adres. We hebben al bijna honderd jaar ervaring met kunststof en beschikken over een compleet en ultramodern machinepark met state-of-the-art software. Maar bovenal: we hebben vakmensen in dienst die exact weten hoe ze een kunststof plaat het beste kunnen lassen, frezen, buigen, verlijmen en polijsten om tot een hoogwaardig eindproduct te komen. Hoe je je bestanden ook aanlevert, door de combinatie van ERP/Alphacam en nesten is de aansturing efficiënt en foutloos. Je bent dus verzekerd van een korte doorlooptijd.

Kunststof frezen

Talboom Kunststoffen heeft vier CNC-freesmachines ter beschikking, waarmee we kunststof platen tot 3050 x 2050 millimeter in zijn geheel bewerken en in elke gewenste vorm frezen. We frezen onder andere plastic platen, maar ook een plaat van kunststof is natuurlijk geen probleem. Eind 2018 is de nieuwe Protek 3020 CNC-freesmachine voor het kunststof frezen in gebruik genomen. Door de hoge toerentallen (tot n=45.000/min) en een geweldige vacuümopspanning worden zelfs de kleinste onderdelen probleemloos gefreesd. De machine controleert en compenseert de kunststof plaat automatisch op diktetoleranties tijdens het frezen. De freeskwaliteit is subliem. We kunnen ook graveren en diamantpolijsten in een opspanning. Daarnaast beschikken we over diverse handfreesmachines.

Zagen

We frezen, polijsten, buigen, verlijmen en lassen niet alleen een plaat van kunststof, maar zagen dit ook. We hebben zes verschillende zaagmachines voor alle voorkomende zaagwerkzaamheden. Begin 2020 namen we een nieuwe, ultramoderne Gabbiani-opdeelzaag in gebruik. Die wordt aangestuurd vanuit het ERP-systeem met zaagoptimalisatie. Een perfecte zaagsnede en een uiterst efficiënt materiaalverbruik bij het zagen van een kunststof plaat is voor Talboom Kunststoffen dus vanzelfsprekend.

Laseren of lasersnijden

In augustus 2019 namen we een nieuwe SEI Lasermachine in gebruik voor het lasersnijden van kunststof. De moderne machine is voorzien met de meest recente technische innovaties, wat zorgt voor een uiterst stabiel en betrouwbaar productieproces. We kunnen verschillende materialen laseren, denk bijvoorbeeld aan het laseren van acrylaat. Acrylaat wordt gelaserd met een afwerking van polijstkwaliteit. Met de laser kunnen we bovendien graveren en bijvoorbeeld je eigen logo in het kunststof aanbrengen.

Kunststof verlijmen en lassen

Kunststof lijmen en lassen is een specialiteit die onze experts in lijmen en lassen als geen ander beheren. Afhankelijk van de materiaalsoort, toepassing, kwaliteit en gewenste afwerking passen we verschillende lijmsoorten en technieken toe. Van industrieel verlijmen tot hoogglans en/of verstek verlijmen: wij geven je altijd het beste advies over kunststof en de hoogste kwaliteit. De meest voorkomende lijmtechnieken zijn:

  • Chloroformlijmen
  • Uv-lijmen
  • Verstek lijmen
  • Hoogglanslijmen

Ook voor pvc-lijmen en het lijmen en lassen van een kunststof plaat, vraag je onze experts.

Polijsten

Naast frezen en lijmen behoort ook polijsten tot een van de bewerkingsmogelijkheden. Afhankelijk van het materiaal en soort product kiezen we voor machinaal-, handmatig- of vlampolijsten. Rechte vlakken worden machinaal met diamant gepolijst. Bij zeer hoge kwaliteitseisen wordt er altijd nog handmatig met een borstel na-gepolijst. Bij onze nieuwste freesmachine hebben we de mogelijkheid om met een natuurdiamant te polijsten tijdens het kunststof frezen.

Buigen

Niet alleen frezen, maar ook kunststof buigen is specialistisch werk, waarvoor veel ervaring, kennis en expertise nodig is. Het buigen van een plaat van kunststof kan op verschillende manieren, afhankelijk van het materiaal en de toepassing. Sommige delen worden in de oven op een mal gebogen. Andere worden op speciale buigmachines met een boven- en onderspiraal plaatselijk verwarmd en daarna gebogen. Of het nu een vorm, een rechthoek of een schuine kant is: wij zorgen altijd voor een perfecte pasvorm en maatvoering wanneer wij een plaat van kunststof buigen.

Koud zetten en kanten

Is het buigen, lassen, polijsten, lijmen en frezen van een plaat van kunststof niet wat je zoekt? Koud zetten of kanten behoort bij enkele kunststoffen ook tot de opties. Dat gebeurt op onze kantbank. Omdat we dit in eigen huis doen, ben je verzekerd van een korte doorlooptijd. Vanaf bepaalde diktes wordt het kunststof eerst ter plaatse voorverwarmd. We kunnen tot 3000 millimeter lengte zetten. Er zijn verschillende soorten afwerkingsniveau ’s voor de kanten van de kunststofplaten.

Boren, verzinken en tappen

Het overgrote deel van het boren en verzinken, vindt plaats op de geavanceerde CNC-freesmachines van ons bedrijf in kunststofbewerking. Omdat we de platen op dikte kunnen tasten, zijn de verzinkingen altijd zuiver en gelijk. Soms is het toch noodzakelijk om dit handmatig op een kolomboormachine te doen. Ook dat is geen probleem voor ons. Daarnaast behoort draadtappen tot onze dagelijkse kost.

Zeefdrukken, printen of lakken

Het bewerken van een plaat van kunststof gaat verder dan het kunststof frezen, buigen, lassen, polijsten of lijmen . Wil je, naast het laten frezen van kunststof, een bedrukking, print of laklaag op je kunststofproduct? Wij regelen het voor je. We hebben vaste partners, die net als wij de lat voor kwaliteit hoog leggen. Zo ontzorgen wij je en blijven wij eindverantwoordlijk voor jouw product.

Kantafwerkingen

Er zijn verschillende soorten afwerkingsniveau ’s voor de kanten van de kunststofplaten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Wil je acrylaat op maat of ander materiaal laten bewerken? Wij staan voor je klaar. Als je graag nog meer wilt weten over het frezen, polijsten, buigen, verlijmen en lassen van een plaat van kunststof neem dan snel contact met ons op. Wij voorzien jou graag van alle informatie die je nodig hebt om het lassen, frezen, buigen, polijsten en lijmen van een plaat van kunststof aan ons over te laten.

Talboom BV Kunststofverwerking