PE-plaat

De benaming PE-plaat is afkomstig van de afkorting van polyetheen. Dat is de oude naam die gebruikt werd voor polyethyleen. Het materiaal heeft dermate goede eigenschappen dat het wereldwijd het meest gebruikte kunststof is. Bij Talboom Kunststoffen in Breda zijn wij expert in het verwerken van PE, bijvoorbeeld door het te lassen.

Het gebruik van een PE-plaat in de voedselindustrie

Wanneer een PE-plaat voldoet aan de strenge eisen van de FDA en daarmee een foodgrade-kunststof is, kan het gebruikt worden in de levensmiddelenindustrie. Uiteraard dient de partij die de kunststofbewerking uitvoert ook te voldoen aan bepaalde eisen. Daarom betrek je voor de bewerking van een PE-plaat, bijvoorbeeld voor het lassen van PE, de deskundige medewerkers van Talboom Kunststoffen. Wij lassen kunststof, voldoen aan de gestelde eisen, en leveren indien gewenst een FDA-certificaat mee. PE-platen komen voor in verschillende moleculaire dichtheden. De benaming wijzigt afhankelijk van deze dichtheid. Binnen ons bedrijf gebruiken wij drie soorten PE-platen:

Schakel ons in voor het lassen van PE

Een PE-plaat heeft veel handige eigenschappen, waaronder een hoge elektrische weerstand en de relatief lage prijs. Wil je nog meer weten over het lassen en de mogelijke toepassingen van PE? Neem dan contact met ons op via +31 (0)76 – 565 23 50. Zoek jij een bedrijf waarbij je ook een geschuimde pvc-plaat kunt laten verwerken? Ook dan staan we voor jou klaar!

Talboom BV Kunststofverwerking