Foodgrade kunststof

Foodgrade kunststof is geschikt om te gebruiken in de voedingsindustrie. Foodgrade wordt namelijk vaak afgekort tot FDA, wat staat voor de Food and Drug Administration, die kunststof, medicijnen en voedsel keurt voor de ingebruikname ervan. Dergelijke FDA-kunststoffen zijn dus essentieel als je in de voedingsbranche actief bent. Slangen en platen voor de verwerking en bereiding van voedsel zijn producten die FDA-conform moeten zijn. Bij Talboom Kunststoffen in Breda weten we alles over het onderwerp. Lees snel verder en kom nog meer te weten over foodgrade kunststof.

Foodgrade kunststof is veilig

De FDA-kunststoffen worden uiteraard met een goede reden gekeurd. Foodgrade kunststof is namelijk veilig, wat een belangrijke garantie is in de voedingsindustrie. Denk bijvoorbeeld aan de extreme temperaturen waaraan voedsel vaak wordt blootgesteld. Het is essentieel dat de machines en apparatuur waarmee het voedsel in aanraking komt dergelijke temperaturen effectief aankan en bijvoorbeeld niet begint te smelten en resten in het voedsel nalaat. Kies dus altijd voor FDA-kunststoffen in de voedingsindustrie. Bij Talboom Kunststoffen vind je trouwens niet alleen foodgrade kunststof op maat, maar ook concrete toepassingen, zoals een plastic plaat.

Kom nog meer te weten over onze service

Wil je graag nog meer te weten komen over foodgrade kunststof? We vertellen je met plezier meer over de toepassingen en het productieproces van FDA-kunststoffen. Ook als je nog vragen hebt over specifieke producten, zoals kunststof roosters, mag je altijd contact met ons opnemen. Dat kan door ons online contactformulier in te vullen. Je kan ons ook bellen via het telefoonnummer +31 (0)76 – 565 23 50 of een bericht sturen via het e-mailadres info@talboomkunststoffen.nl.