Foodgrade-kunststof

Foodgrade-kunststof is geschikt om te gebruiken in de voedingsindustrie. Vaak wordt de afkorting FDA (Food and Drug Administration) gebruikt voor Foodgrade. De FDA keurt kunststof, medicijnen en voedsel voordat het in gebruik genomen wordt. Dergelijke FDA-kunststoffen zijn dus essentieel als je in de voedingsbranche actief bent. Slangen en platen voor de verwerking en bereiding van voedsel zijn producten die FDA-conform moeten zijn. Bij Talboom Kunststoffen in Breda weten we alles over het onderwerp. Lees snel verder en kom nog meer te weten over foodgrade-kunststof.

Foodgrade-kunststof is veilig

De FDA-kunststoffen worden uiteraard met een goede reden gekeurd. Foodgrade-kunststof is namelijk veilig, wat een belangrijke garantie is in de voedingsindustrie. Denk bijvoorbeeld aan de extreme temperaturen waaraan voedsel vaak wordt blootgesteld. Het is essentieel dat de machines en apparatuur waarmee het voedsel in aanraking komt dergelijke temperaturen effectief aankan en bijvoorbeeld niet begint te smelten en resten in het voedsel nalaat. Kies dus altijd voor FDA-kunststoffen in de voedingsindustrie. Bij Talboom Kunststoffen vind je trouwens niet alleen foodgrade-kunststof op maat, maar ook concrete toepassingen, zoals een kunststof vitrine.

Kom nog meer te weten over dit veilige kunststof

Wil je graag nog meer te weten komen over foodgrade-kunststof? We vertellen je met plezier meer over de toepassingen en het productieproces van FDA-kunststoffen. Ook als je nog vragen hebt over specifieke producten, zoals kunststof roosters, mag je altijd contact met ons opnemen. Bel ons via +31 (0)76 – 565 23 50 of stuur een e-mail naar info@talboomkunststoffen.nl.

Talboom BV Kunststofverwerking