Foodgrade-kunststof

Foodgrade-kunststof is geschikt om te gebruiken in de voedingsindustrie. Vaak wordt de afkorting FDA (Food and Drug Administration) gebruikt voor Foodgrade. De FDA keurt kunststof, medicijnen en voedsel voordat het in gebruik genomen wordt. Dergelijke FDA-kunststoffen zijn dus essentieel als je in de voedingsbranche actief bent. Slangen en platen voor de verwerking en bereiding van voedsel zijn producten die FDA-conform moeten zijn. Bij Talboom Kunststoffen in Breda weten we alles over het onderwerp. Lees snel verder en kom nog meer te weten over foodgrade-kunststof.

Foodgrade-kunststof is veilig

De FDA-kunststoffen worden uiteraard met een goede reden gekeurd. Foodgrade-kunststof is namelijk veilig, wat een belangrijke garantie is in de voedingsindustrie. Denk bijvoorbeeld aan de extreme temperaturen waaraan voedsel vaak wordt blootgesteld. Het is essentieel dat de machines en apparatuur waarmee het voedsel in aanraking komt dergelijke temperaturen effectief aankan en bijvoorbeeld niet begint te smelten en resten in het voedsel nalaat. Kies dus altijd voor FDA-kunststoffen in de voedingsindustrie. Bij Talboom Kunststoffen vind je foodgrade-kunststof op maat. Een voorbeeld hiervan zijn onze PE-platen. Deze platen zijn volledig goedgekeurd om in direct contact met levensmiddelen te komen, mits FDA-gecertificeerd. Binnen ons bedrijf gebruiken we drie van deze platen, waaronder de HMPE 500. Wij voldoen aan de gestelde eisen en leveren indien gewenst een FDA-certificaat mee.

Kom nog meer te weten over dit veilige kunststof

Wil je graag nog meer te weten komen over foodgrade-kunststof of ons inschakelen voor kunststofbewerking? We vertellen je met plezier meer over de toepassingen en het productieproces van FDA-kunststoffen. Ook als je nog vragen hebt over specifieke producten, zoals de HMPE 1000 mag je altijd contact met ons opnemen.

Talboom BV Kunststofverwerking