Hoogglans verlijmen

Dit is de meest arbeidsintensieve methode, maar heeft ook het allermooiste resultaat. Ben je op zoek naar een onzichtbare lijmnaad? Kies dan voor het verlijmen van hoogglans Plexiglas. Dit wordt ook wel museumkwaliteit genoemd.

Chloroform verlijmen

Industrieel verlijmen is een andere benaming voor chloroform verlijmen. Met chloroform plakken we de delen niet aan elkaar, maar versmelten we ze. Er ontstaat een zeer sterke verbinding, die licht zichtbaar blijft. Door veroudering kan de lijmnaad gaan craqueleren.

UV lijmen

Uv-lijmen passen we meestal toe bij het verlijmen van verstekken. De lijm wordt met behulp van een uv-lichtbundel snel gedroogd, zodat er minder spanning in het materiaal komt.

Verstek lijmen

Voor bepaalde acrylaat verlijmingen gebruiken we een aparte techniek. Bijvoorbeeld bij dikkere platen waar we balies van maken. We frezen de platen eerst in verstek, waarna ze in speciale mallen worden gelegd en afgetaped. Vervolgens gieten we tweecomponentenlijm tussen de platen in en moet het geheel drogen.

PVC lijmen

Pvc wordt met speciale lijm gelijmd, omdat de hierboven genoemde hechtingsmethoden niet werken bij dit materiaal. Er is de keuze uit een lijm die erg hard wordt en één die flexibel blijft afhankelijk van de toepassing.

Lassen

Voor sommige toepassingen en materialen, zoals pvc en PE, is lassen de beste oplossing voor een sterke verbinding. Ook met het waterdicht lassen van bijvoorbeeld pvc bloembakken heeft Talboom veel ervaring. Met betrekking tot het lassen van onder meer PE of pvc ben je bij ons eveneens verzekerd van het beste resultaat.

Advies over de mogelijkheden

Natuurlijk krijg je altijd advies over de beste manier om jouw kunststof product te lijmen of lassen. Heb je hier vragen over of wil je de mogelijkheden bespreken? Neem contact op.

Talboom BV Kunststofverwerking