Polycarbonaat

Bij Talboom Kunststoffen in Breda bewerken we platen polycarbonaat op maat door te frezen, lassen en buigen tot bijvoorbeeld een kap. Polycarbonaat, bijvoorbeeld in de opaal-, heldere of uv-bestendige variant, is een optisch zuivere kunststof met een buitengewoon hoge slagvastheid en taaiheid. Het is nagenoeg onbreekbaar. De bekendste merknamen zijn Makrolon® en Lexan®. Polycarbonaat is zelfdovend en heeft een goede chemische resistentie. Het materiaal is leverbaar als plaat, buis, staf en folie. Lees verder en ontdek hoe je ons kan inschakelen voor het frezen, buigen en lassen van platen van polycarbonaat tot bijvoorbeeld een kap.

Polycarbonaat op maat laten frezen, lassen en buigen

Polycarbonaat wordt veel gebruikt voor machineonderdelen en als veiligheidsglas. Het is in vele soorten leverbaar, bijvoorbeeld:

  • Uv-bestendig
  • Opaal (verschillende lichttransmissies)
  • Smokebruin en -grijs
  • Diverse kleuren
  • Antireflex
  • Kanaalplaten
  • Kogelwerend
  • Platen met een verbeterde brandklasse

Ook zijn er varianten met een krasvaste toplaag verkrijgbaar, bijvoorbeeld onder de merknaam Margard®. Polycarbonaat in opaal is, in tegenstelling tot de heldere variant, melkwit en niet transparant. Polycarbonaat platen zijn door ons goed te werken tot jouw gewenste resultaat.

Laat polycarbonaat verwerken tot een gebruiksklaar product

Wil jij platen van polycarbonaat laten bewerken tot een kap? We gaan voor je aan de slag en frezen, lassen en buigen het polycarbonaat op maat. Kunststofbewerking is namelijk niet voor niets onze expertise. Wij weten alles van onze materialen en passen deze kennis toe om jou de beste producten te bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan kunststof roosters of een kap van polycarbonaat. Wil je liever dat er een ander materiaal gebruikt wordt? Je schakelt ons ook in voor het bewerken van een Forex-plaat.

Schakel ons in voor het bewerken van polycarbonaat

Talboom Kunststoffen heeft een zeer grote voorraad kunststoffen in verschillende kleuren, uitvoeringen en afmetingen. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de verschillende soorten platen van polycarbonaat die wij voor jou kunnen frezen, lassen en buigen tot bijvoorbeeld een kap. Wil je op voorhand al een goed beeld krijgen van een materiaal? Dan kan je eenvoudig een monster aanvragen. Als je graag polycarbonaat op maat wilt laten frezen, lassen of buigen, of nog met vragen zit over onze service, mag je altijd contact met ons opnemen. Dat kan via het telefoonnummer +31 (0)76 – 565 23 50 of via het e-mailadres info@talboomkunststoffen.nl. Vraag ons gerust ook naar specifieke varianten van onze materialen, zoals helder polycarbonaat.

Polycarbonaat

Voordelen

Goede slijtweerstand
Uitstekende chemische resistentie
Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Veiligheidsruiten
Beglazing
Machinekappen en afschermingen
Inbraak werende voorzieningen
Reclameborden
Bootramen
Serredaken
Afkorting
PC
Soortelijke massa
ISO 1183 g/cm3 1,2
Vochtopname
Normaal klimaat 1,2
Brandgedrag
DIN 4102 of UL-94 B1
Treksterkte
DIN 53455 N/mm 70
Rek
Rek to breuk 100%
Gebruikstemperatuur
Lange termijn -30/120 °C
Maximale gebruikstemperatuur
Korte termijn 150 °C
Hitte bestendig tot
Hitte vormbestendigheid 138 °C
Nagenoeg onbreekbaar en 250x sterker dan glas van gelijke dikte
Slagvaste kunststof
Vandalismebestendig
Goed te bewerken (zagen, frezen, boren, warm en koud buigen, verlijmen, zeefdrukken)
Koud en warm te buigen en te zetten
Chloroform en UV lijmen
Goed te lassen
Dunne platen kunnen gelaserd worden
Zelfdovend (Brandklasse B)
Laag soortelijk gewicht
Krasgevoelig
Afmetingen platen 3-15 mm dik 3050x2050 mm en 0,75-1,5 mm 2050x1250 mm

Varianten