Polycarbonaat

Bij Talboom Kunststoffen in Breda bewerken we polycarbonaat op maat door te frezen, lassen en buigen. Polycarbonaat, bijvoorbeeld in de opaal-, heldere of uv-bestendige variant, is een optisch zuivere kunststof met een buitengewoon hoge slagvastheid en taaiheid. Het is nagenoeg onbreekbaar. De bekendste merknamen zijn Makrolon® en Lexan®. Polycarbonaat is zelfdovend en heeft een goede chemische resistentie. Het materiaal is leverbaar als plaat, buis, staf en folie. Lees verder en ontdek hoe je ons kan inschakelen voor het frezen, buigen en lassen van polycarbonaat.

Polycarbonaat op maat laten frezen, lassen en buigen

Polycarbonaat wordt veel gebruikt in de machinebouw en als veiligheidsglas. Het is in vele soorten leverbaar, bijvoorbeeld: uv-bestendig, opaal (verschillende lichttransmissies), smokebruin en -grijs, diverse kleuren, antireflex, kanaalplaten, kogelwerend en platen met een verbeterde brandklasse. Ook zijn er varianten met een krasvaste toplaag verkrijgbaar, bijvoorbeeld onder de merknaam Margard®. Polycarbonaat in opaal is, in tegenstelling tot de heldere variant, melkwit en niet transparant. We gaan voor je aan de slag en frezen, lassen en buigen het polycarbonaat op maat. Daarnaast werken we met andere kunststofmaterialen, zoals FDA-kunststoffen en pvc.

Laat ons een product op maat bewerken

Talboom Kunststoffen heeft een zeer grote voorraad kunststoffen in verschillende kleuren, uitvoeringen en afmetingen. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de verschillende soorten polycarbonaat. Door op een product te klikken, kom je op de detailpagina, waar het uitgebreid wordt beschreven. Wil je op voorhand al een goed beeld krijgen van een materiaal? Dan kan je eenvoudig een monster aanvragen. Als je graag polycarbonaat op maat wilt laten frezen, lassen of buigen, of nog met vragen zit over onze service, mag je altijd contact met ons opnemen. Dat kan via het telefoonnummer +31 (0)76 – 565 23 50 of via het e-mailadres info@talboomkunststoffen.nl. Ook als je op zoek bent naar een specifieke variant, zoals helder polycarbonaat, mag je dat gerust vragen.

Polycarbonaat

Voordelen

Goede slijtweerstand
Uitstekende chemische resistentie
Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Veiligheidsruiten
Beglazing
Machinekappen en afschermingen
Inbraak werende voorzieningen
Reclameborden
Bootramen
Serredaken
Afkorting
PC
Soortelijke massa
ISO 1183 g/cm3 1,2
Vochtopname
Normaal klimaat 1,2
Brandgedrag
DIN 4102 of UL-94 B1
Treksterkte
DIN 53455 N/mm 70
Rek
Rek to breuk 100%
Gebruikstemperatuur
Lange termijn -30/120 °C
Maximale gebruikstemperatuur
Korte termijn 150 °C
Hitte bestendig tot
Hitte vormbestendigheid 138 °C
Nagenoeg onbreekbaar en 250x sterker dan glas van gelijke dikte
Slagvaste kunststof
Vandalismebestendig
Goed te bewerken (zagen, frezen, boren, warm en koud buigen, verlijmen, zeefdrukken)
Koud en warm te buigen en te zetten
Chloroform en UV lijmen
Goed te lassen
Dunne platen kunnen gelaserd worden
Zelfdovend (Brandklasse B)
Laag soortelijk gewicht
Krasgevoelig
Afmetingen platen 3-15 mm dik 3050x2050 mm en 0,75-1,5 mm 2050x1250 mm

Varianten