Acrylaat prisma XT

Acrylaat prisma XT is een geëxtrudeerd materiaal van 3 mm dik, waarbij de prisma structuur op de plaat is gewalst. De lichttransmissie (LT) is ongeveer 90%. De platen ‘controleren’ het led-licht. Licht mag niet verblinden, maar moet op bepaalde plekken worden geconcentreerd. Door de prisma’s wordt het in een bepaalde afschermhoek de ruimte ingestuurd. Elke prisma heeft zijn eigen karakter, dat bepaalt wat het verlichtingsgebied onder de plaat wordt.

De prismaplaat wordt veel in kantoren toegepast. In de richtlijn kantoorinrichting staat dat UGR<19 moet zijn. De UGR-waarde (Unified Glare Rating) geeft de mate van onbehaaglijke verblinding aan. Onze prisma’s zorgen dat je verlichting aan de richtlijnen voldoet én dat je kantoor en werkplekken veel efficiënter worden verlicht. Mocht het nodig zijn, dan kunnen prisma’s worden gecombineerd met een milde diffusor (bijvoorbeeld Satal helder).

Acrylaat is ook bekend onder de namen Perspex, Plexiglas, Astariglas, Plazcast, Versato of Altuglas. Het is zeer zuiver en onovertroffen helder. Het is 25x sterker en de helft lichter dan glas. Daarnaast is het uv-bestendig. Het is goed te zagen, frezen, laseren (bijna gepolijste finish), buigen, polijsten en verlijmen.

Wil je een goed beeld krijgen van een materiaal? Vraag dan een monster aan.

Talboom – Grote voorraad, snelle levering

Talboom Kunststoffen heeft een zeer grote voorraad kunststoffen in verschillende kleuren, uitvoeringen en afmetingen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat we standaardproducten snel leveren.

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Voordelen

Eenvoudig te bewerken
Volledig weer- en verouderingsbestendig
Zeer grote helderheid
Led-verlichtingsarmaturen
Verlichtingsindustrie
Voornamelijk in kantoren, ziekenhuizen etc.
Eenvoudig te bewerken (zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen)
Laag soortelijk gewicht
Standaardplaatmaten 2 en 2,8 mm 2500x1250 mm en de gangbare standaard plafondmaten 1195x595 en 595x595 mm
Volledig recyclebaar
Volledig weer- en verouderingsbestendig
Zeer grote helderheid (90% licht doorlatend)

Meer informatie nodig?

Vul het formulier in of neem contact met ons op.

Informatie aanvragen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid