Acrylaat prisma XT

Acrylaat prisma XT is een geëxtrudeerd materiaal van 3 millimeter dik, waarbij de prismastructuur op de plaat is gewalst. Acrylaat is ook bekend onder de namen perspex, plexiglas, Astariglas, Plazcast, Versato of Altuglas. Het is zeer zuiver en onovertroffen helder. Het is vijfentwintig keer sterker en de helft lichter dan glas. Daarnaast is het uv-bestendig. Het is goed te verwerken op veel uiteenlopende manieren door de experts van Talboom Kunststoffen in Breda.

De voordelen van prisma op een plaat

De kunststofbewerking waarmee een plaat voorzien wordt van een prisma wordt veel in kantoren toegepast. De lichttransmissie (LT) is ongeveer 90%. De platen ‘controleren’ het led-licht. Licht mag niet verblinden, maar moet op bepaalde plekken worden geconcentreerd. Door de prisma’s in het op maat gemaakte acrylaat wordt het in een bepaalde afschermhoek de ruimte ingestuurd. Elke prisma heeft zijn eigen karakter, dat bepaalt wat het verlichtingsgebied onder de plaat wordt.

Waarom wordt een prisma op een plaat veel in kantoren gebruikt?

In de richtlijn kantoorinrichting staat dat UGR<19 moet zijn. De UGR-waarde (Unified Glare Rating) geeft de mate van onbehaaglijke verblinding aan. Onze prisma’s zorgen dat je verlichting aan de richtlijnen voldoet én dat je kantoor en werkplekken veel efficiënter worden verlicht. Mocht het nodig zijn, dan kunnen prisma’s worden gecombineerd met een milde diffusor (bijvoorbeeld Satal helder). Bekijk ook eens ons portfolio om een beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Vraag een monster aan

Bij Talboom Kunststoffen vind je een uiteenlopend aanbod aan kunststoffen in uiteenlopende vormen en maten. Wij maken jouw gewenste toepassingen daardoor snel mogelijk. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden of deskundig advies over de juiste toepassing van een plaat in acrylaat prisma XT? Dan kan je ons bellen via het telefoonnummer +31 (0)76 – 565 23 50 of een e-mail sturen via het e-mailadres info@talboomkunststoffen.nl. Zoek je juist zwart plexiglas? Ook dat vind je bij ons.

Voordelen

 • Zeer grote helderheid
 • Eenvoudig te bewerken
 • Volledig weer- en verouderingsbestendig

Toepassingen

 • Verlichtingsindustrie
 • Led-verlichtingsarmaturen
 • Voornamelijk in kantoren, ziekenhuizen, etc.

Kenmerken

 • Zeer grote helderheid (90% licht doorlatend)
 • Volledig recyclebaar
 • Eenvoudig te bewerken (zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen)
 • Laag soortelijk gewicht
 • Volledig weer- en verouderingsbestendig
 • Standaardplaatmaten 2 en 2,8 millimeter 2500×1250 millimeter en de gangbare standaard plafondmaten 1195×595 en 595×595 millimeter

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Voordelen

Eenvoudig te bewerken
Volledig weer- en verouderingsbestendig
Zeer grote helderheid
Led-verlichtingsarmaturen
Verlichtingsindustrie
Voornamelijk in kantoren, ziekenhuizen etc.
Eenvoudig te bewerken (zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen)
Laag soortelijk gewicht
Standaardplaatmaten 2 en 2,8 mm 2500x1250 mm en de gangbare standaard plafondmaten 1195x595 en 595x595 mm
Volledig recyclebaar
Volledig weer- en verouderingsbestendig
Zeer grote helderheid (90% licht doorlatend)

Meer informatie nodig?

Vul het formulier in of neem contact met ons op.

Informatie aanvragen

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid