PET-G

PET-G is van nature helder en een kunststof met een goede slagvastheid, stijfheid en chemicaliënbestendigheid. Een bekende merknaam is Vivak ®. Het is een thermoplastische copolyester, dat qua uiterlijk op polycarbonaat en acrylaat lijkt. Het is iets minder sterk dan polycarbonaat, maar veel sterker dan acrylaat. Bij Talboom Kunststoffen in Breda buigen en lassen we PET-G op maat, zodat je de kunststof perfect kunt gebruiken voor toepassingen in de machinebouw.

PET-G is uitstekend te buigen en te lassen

Voor het gebruik binnen de machinebouw is PET-G uitstekend warm te buigen, maar heeft daardoor ook een iets lagere maximale gebruikstemperatuur dan polycarbonaat en acrylaat. Ook veroorzaakt helder PET-G bij brand minder giftige stoffen waardoor het op vliegvelden gebruikt mag worden. Het plaatmateriaal wordt door middel van extruderen gemaakt en heeft daarom weinig diktetolerantie. Helder PET-G wordt veel in de machinebouw gebruikt en is FDA-geschikt voor gebruik in voedingsmiddelenindustrie. Het product is ook met een anti-reflecterende laag (AR) verkrijgbaar. We lassen en buigen niet alleen PET-G op maat, maar ook andere kunststoffen, zoals polycarbonaat en acrylaat. Het verschil bij deze materialen ligt met name in de kracht ervan. Op basis van je specifieke wensen raden we aan om een sterker of iets minder sterk materiaal te gebruiken. Neem zeker even de pagina’s over de materialen door om meer te weten te komen over de mogelijkheden van het lassen en buigen van PET-G en de andere kunststoffen. Als er nog iets onduidelijk is, of je graag wat advies op maat krijgt, staan we uiteraard altijd voor je klaar.

Laat kunststof op maat bewerken

Wil je kunststof op maat laten bewerken of PET-G laten lassen en buigen voor gebruik in de machinebouw? Dan lassen en buigen we helder PET-G, of een andere kunststof, zodat je het perfect kunt gebruiken voor de gewenste toepassingen in de machinebouw. Laat ons weten voor welke specifieke toepassingen je de kunststof nodig hebt. Bij Talboom Kunststoffen is het ook mogelijk een plastic plaat te laten frezen en bewerken tot een gebruiksklare oplossing. Heb je nog vragen over het gebruik van helder PET-G of over de specifieke toepassingen van de kunststof in de machinebouw of een andere branche? Laat ons dan zeker iets weten. We beantwoorden graag al je vragen. Je kan erg eenvoudig contact met ons opnemen door het online contactformulier in te vullen of bel ons via +31 (0)76 – 565 23 50.

Wissen

Voordelen

Geschikt voor de voedingsindustrie
Goede slagvastheid
Ook geschikt voor vliegvelden
(Winkel)interieurs
Displays
Veiligheidskappen en machineafschermingen
Afmetingen platen diktes van 2,0-10 mm dik 3050x2050 mm
Geschikt voor levensmiddelen
Glashelder
Goed te bewerken (zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen, polijsten, buigen, bedrukken)
Goed te lassen
Goed warm te buigen, maar ook koud te zetten
Goede brandklasse B1 (zelfdovend DIN4102)
Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Leverbaar in helder en opaal
Mat oppervlakte vanaf grotere hoeveelheden verkrijgbaar
Niet zo mooi te verlijmen
Ook als volstaf leverbaar
Ook verkrijgbaar met antireflexlaag
Zeer goed vacuüm te vormen

Varianten

Pet g opaal

Meer informatie nodig?

Vul het formulier in of neem contact met ons op.

Informatie aanvragen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid