PET-G

PET-G is een van nature heldere kunststof met een goede slagvastheid, stijfheid en chemicaliënbestendigheid. Een bekende merknaam is Vivak ®. Het is een thermoplastische copolyester, dat qua uiterlijk op polycarbonaat en acrylaat lijkt. Het is iets minder sterk dan polycarbonaat, maar veel sterker dan acrylaat. Bij Talboom Kunststoffen in Breda buigen en lassen we PET-G op maat, zodat je de kunststof perfect kunt gebruiken voor toepassingen in de machinebouw. Lees snel verder als je graag nog meer te wilt komen over onze service en de specifieke toepassingen van PET-G.

PET-G is uitstekend te buigen en te lassen

PET-G is uitstekend warm te buigen, maar heeft daardoor ook een iets lagere maximale gebruikstemperatuur dan polycarbonaat en acrylaat. PET-G veroorzaakt bij brand minder giftige stoffen dan polycarbonaat en mag daarom op vliegvelden worden gebruikt. Het plaatmateriaal wordt door middel van extruderen gemaakt en heeft daarom weinig diktetolerantie. PET-G wordt veel in de machinebouw gebruikt en is ook goedgekeurd voor gebruik in voedingsmiddelenindustrie (FDA-geschikt). Het product is ook met een anti-reflecterende laag (AR) verkrijgbaar. We lassen en buigen trouwens niet allen PET-G op maat, maar ook andere kunststoffen, zoals polycarbonaat en acrylaat. Zoals eerder aangegeven, ligt het verschil in die materialen vooral in de kracht ervan. Op basis van je specifieke wensen raden we aan om een sterker of iets minder sterk materiaal te gebruiken. Neem zeker even de pagina’s over de materialen door om meer te weten te komen. Als er nog iets onduidelijk is, of je graag wat advies op maat krijgt, staan we uiteraard altijd voor je klaar.

Laat kunststof op maat bewerken

Wil je kunststof op maat laten bewerken? Dan lassen en buigen we PET-G, of een andere kunststof, zodat je het perfect kunt gebruiken voor toepassingen in de machinebouw. Laat ons weten voor welke specifieke toepassingen je de kunststof nodig hebt. Bij Talboom Kunststoffen bewerken we ook producten, zoals kuchschermen en roosters, op maat. Als je dus op zoek bent naar dergelijke gebruiksklare producten, zit je ook goed bij ons. Mocht je graag op voorhand ons materiaal al uittesten, dan kan je eenvoudig online een monster aanvragen. Heb je nog vragen over het gebruik van PET-G of over de specifieke toepassingen van de kunststof in de machinebouw of een andere branche? Laat ons dan zeker iets weten. We antwoorden met plezier op al je vragen. Je kan erg eenvoudig contact met ons opnemen door het online contactformulier in te vullen. Daarnaast kan je uiteraard bellen naar het telefoonnummer +31 (0)76 – 565 23 50 of een bericht sturen via het e-mailadres info@talboomkunststoffen.nl.

Wissen

Voordelen

Geschikt voor de voedingsindustrie
Goede slagvastheid
Ook geschikt voor vliegvelden
(Winkel)interieurs
Displays
Veiligheidskappen en machineafschermingen
Afmetingen platen diktes van 2,0-10 mm dik 3050x2050 mm
Geschikt voor levensmiddelen
Glashelder
Goed te bewerken (zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen, polijsten, buigen, bedrukken)
Goed te lassen
Goed warm te buigen, maar ook koud te zetten
Goede brandklasse B1 (zelfdovend DIN4102)
Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Leverbaar in helder en opaal
Mat oppervlakte vanaf grotere hoeveelheden verkrijgbaar
Niet zo mooi te verlijmen
Ook als volstaf leverbaar
Ook verkrijgbaar met antireflexlaag
Zeer goed vacuüm te vormen

Varianten

Pet g opaal

Meer informatie nodig?

Vul het formulier in of neem contact met ons op.

Informatie aanvragen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid