Krachtig
in kunststof

Hier is ruimte voor de titel van de pagina over Talboom hier plaatsen

Intro – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nullipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat null

Onze Kernwaarden

  • Betrouwbaar
  • Ervaren
  • Flexibel
  • Toegankelijk
  • Maatschappelijk verantwoord

Missie

Excellente kunststof producten op maat maken waar onze klanten gelukkig van worden

Visie

Talboom is de meest innovatieve en competente producent van hoogwaardige kunststof maatproducten in de Benelux. Ons gemotiveerd personeel en efficiƫnte organisatie staan garant voor de grootste meerwaarde bij de klant door de juiste oplossing in kunststof aan te bieden. We voldoen daarbij aan de verwachtingen van de klant wat betreft kwaliteit, service, prijs en levertijd. Talboom kent de markt en Talboom is herkenbaar in die markt. Potentiƫle klanten vinden Talboom als eerste. Wij zijn altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de kunststoffen branche. Daarnaast willen wij bijdragen aan een duurzame wereld. MVO is een integraal onderdeel van onze visie en handelen.

De geschiedenis van Talboom: al bijna een eeuw actief!

Talboom is gevestigd te Breda en op 1 november 1925 opgericht door Dhr. P.A. Boogaard. In het begin werd alleen Mica bewerkt met name kachelruitjes. Mica is een vulkanisch mineraal gesteente wat doorzichtig is en zeer hittebestendig. Later werd ook hitte bestendig glas aan het assortiment toegevoegd. Echter door de afnemende vraag naar Mica en hitte bestendig glas, met name door de komst van de centrale verwarming eind jaren 50, is gezocht naar nieuwe markten. De nieuwe eigenaar de heer C.J. Talboom is toen begonnen met het verwerken van kunststof en veranderde de naam van het bedrijf in Talboom. Dit bleek een uitstekende zet en doordat kunststoffen steeds breder werden ingezet groeide het bedrijf als kool. Zodoende is Talboom al ruim 60 jaar actief met kunststoffen en daardoor is er een enorme ervaring en expertise aanwezig. Het bedrijf groeide uit zijn jasje en in 2002 verhuisde het naar de huidige locatie aan het Minervum, een modern pand gevestigd op een toplocatie aan de rand van Breda. Er is voldoende ruimte voor de grote voorraad kunststoffen en het uiterst moderne machinepark. Hier werken we schoon, veilig en prettig aan onze fraaie, hoogwaardige en duurzame producten.

Talboom BV Kunststofverwerking