Kunststoffen ontdekken

Eind jaren vijftig vond een kantelpunt plaats. De kolen- en petroleumkachels werden meer en meer vervangen door centrale verwarming, waardoor het bedrijf nieuwe markten moest aanboren. Het was precies in deze tijd dat ook de eerste kunststoffen in plaatmateriaal op de markt kwamen. De nieuwe eigenaar, de schoonzoon van Bogaard, de heer C.J. Talboom, kocht een partij op en ging met zijn werknemers onderzoeken wat ze hier allemaal mee konden doen.

Talboom kunststoffen: jarenlange expertise

Er waren in die tijd nog geen kunststof bewerkingsmachines, die bedachten en bouwden ze zelf. Zo stond Talboom aan de wieg van kunststofbewerking in Nederland, België en zelfs Frankrijk. De naam werd aangepast naar Talboom en kunststoffen verwerken werd de kern van het bedrijf. Dit bleek een uitstekende beslissing. Doordat kunststoffen steeds breder werden ingezet, nam de vraag toe en groeide het bedrijf enorm. Inmiddels is Talboom kunststoffen al bijna 70 jaar actief met diverse soorten kunststoffen. De enorme ervaring en expertise die we in die jaren hebben opgedaan, maken dat we vakkundig aan elke vraag uit de markt kunnen voldoen.

Modern machinepark

Talboom kunststoffen was op diverse locaties in Breda gevestigd, maar groeide steeds uit zijn jasje. In 2002 verhuisden we daarom naar onze huidige locatie op het bedrijventerrein Minervum, een toplocatie aan de rand van Breda. Dit ruime, moderne pand biedt voldoende ruimte voor een grote voorraad kunststoffen, zodat we diverse standaardproducten zeer snel kunnen leveren. Daarnaast beschikken we over een uiterst modern machinepark, waarmee we kunststoffen bewerken tot een grote diversiteit aan hoogwaardige en duurzame producten. Hier werken we schoon, veilig en prettig aan maatwerk producten die aan al je wensen en eisen voldoen.

Talboom BV Kunststofverwerking