Polystyreen

Polystyreen is een kunststof plaatmateriaal met zeer goede zeefdruk- en thermovorm-eigenschappen. Displays van polystyreen zijn sterker dan karton en nemen nagenoeg geen vocht op.

Polystyreen heeft eigenlijk twee basissoorten. Polystyreen is van nature helder en bros. Door rubber toe te voegen wordt het slagvast. Er is dus een groot verschil tussen helder polystyreen en de overige platen. Polystyreen is goed te bewerken en wordt veel gebruikt voor reclame en displays. De industrie gebruikt het relatief weinig. Polystyreen is leverbaar in mat en hoogglans en in veel kleuren. Ook zijn diverse afwerkingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld glans, glans-glans, mat, mat-mat, nerf, spiegel en prisma.

Wil je een goed beeld krijgen van een materiaal? Vraag dan een monster aan.

Talboom – grote voorraad, snelle levering
Talboom heeft een zeer grote voorraad kunststoffen in verschillende kleuren, uitvoeringen en afmetingen. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de verschillende soorten Polystyreen. Door hierop te klikken, kom je op de detailpagina, waar het product uitgebreid wordt beschreven.

Polystyreen

Voordelen

Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Displays
Reclameborden
Zeefdrukplaten
Interieurs
Productstoppers
Zeer goed thermisch te vervormen
Licht en toch sterk
Goed te bewerken (zagen, frezen, boren, lijmen, thermisch vervormen, zeefdrukken)Goed te bewerken (zagen, frezen, boren, lijmen, thermisch vervormen, zeefdrukken)
Minder goed te laseren
Niet weersbestendig (dus niet voor buiten)
Zeer gevoelig voor oplosmiddelen
Zeer brandbaar
Kan niet gepolijst worden
Afmetingen platen 2000x1000 mm en 3050x2050 mm in verschillende diktes

Varianten