Acrylaat

Acrylaat – ook bekend onder de namen Perspex, Plexiglas, Astariglas, Plazcast, Versato of Altuglas – is een van de kunststof plaatmaterialen die wij op maat kunnen bewerken. Het is zeer zuiver en onovertroffen helder. Acrylaat is bovendien 25x sterker en de helft lichter dan glas. Daarnaast is het uv-bestendig. Zowel een gegoten (GS) als een geëxtrudeerd (XT) acrylaat, Perspex of Plexiglas plaat is goed op maat te zagen, frezen, laseren (bijna gepolijste finish), buigen, polijsten en verlijmen.

Bij gegoten acrylaat, Perspex of Plexiglas zijn meerdere verlijmingssoorten mogelijk, waardoor zelfs de allerhoogste kwaliteitsafwerking op maat mogelijk is. Kijk hiervoor bij de bewerkingen. Het geëxtrudeerde acrylaat heeft ten opzichte van gegoten acrylaat nauwelijks diktetoleranties, maar wel meer interne spanning.

Wil je een goed beeld krijgen van een materiaal? Vraag dan een monster aan.

Talboom – grote voorraad, snelle levering van acrylaat op maat

Talboom heeft een zeer grote voorraad kunststoffen in verschillende kleuren, uitvoeringen en afmetingen. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de verschillende soorten acrylaat plaatmateriaal, oftewel Perspex of Plexiglas. Door hierop te klikken, kom je op de detailpagina, waar het product uitgebreid wordt beschreven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor acrylaat, Perspex of Plexiglas op maat of deskundig advies ontvangen over de juiste toepassing van dit type kunststof plaat?

Neem contact op

Acrylaat

Voordelen

Onovertroffen helder
Volledig recyclebaar
Goed te bewerken
Displays
Museumkappen
Beglazing
Verlichtingsindustrie
Lichtreclame
Interieurs
Onovertroffen helderheid (92% lichtdoorlatend)
Volledig recyclebaar
Goed te bewerken (zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen, polijsten, buigen, bedrukken)
Laag soortelijk gewicht
Volledig weer- en verouderingsbestendig
Geschikt voor levensmiddelen
In verschillende afmetingen verkrijgbaar meest courante plaat formaat 1-25 mm 3050x2050 mm

Varianten