Acrylaat

Acrylaat is een van de kunststoffen die wij op maat kunnen bewerken. Het is zeer zuiver en onovertroffen helder. Bewerkingen van transparant acrylaat, zoals een bak, plaat of buis zijn bovendien vijventwintig keer sterker en de helft lichter dan glas. Daarnaast is het uv-bestendig. Een plaat of buis in gegoten (GS) of geëxtrudeerd (XT) acrylaat is goed op maat te zagen, frezen, laseren (bijna gepolijste finish), buigen, polijsten en verlijmen en kan transparant of helder gemaakt worden. Bij Talboom Kunststoffen uit Breda zit je goed voor de bewerking van kunststoffen, zoals acrylaat, op maat door buigen, verlijmen, polijsten of frezen. We hebben jarenlange ervaring met het bewerken van acrylaat tot bijvoorbeeld een bak of kap. Hierdoor beschikken we over de nodige expertise om acrylaat op maat te frezen, verlijmen, buigen en polijsten. Lees verder en ontdek wat we voor je kunnen doen.

De mogelijkheden van acrylaat op maat
Bij ons bedrijf in kunststofbewerking vind je een zeer grote voorraad kunststoffen in verschillende kleuren, uitvoeringen en afmetingen. Al deze varianten van acrylaat kunnen wij polijsten, buigen, verlijmen, laseren of frezen. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de verschillende soorten acrylaat dat middels onze bewerking tot een kap of bak gevormd kan worden. Door hierop te klikken, kom je op de detailpagina, waar het product uitgebreid wordt beschreven.

Voordelen PMMA – Acrylaat

  • Onovertroffen helder
  • Volledig recyclebaar
  • Goed te bewerken

Bij gegoten acrylaat is het verlijmen op meerder manieren mogelijk, waardoor zelfs de allerhoogste kwaliteitsafwerking op maat mogelijk is. Het geëxtrudeerde acrylaat heeft ten opzichte van gegoten acrylaat nauwelijks diktetoleranties, maar wel meer interne spanning.

Toepassingen

Er zijn vele toepassingen van acrylaat op maat, denk hierbij bijvoorbeeld aan een kap of een bak. Zowel een plaat helder of transparant acrylaat of een buis kan verschillend verwerkt worden, waaronder door het te frezen, polijsten, verlijmen of te buigen is. Daarmee kunnen onder andere de volgende toepassingen gemaakt worden:

Kenmerken

Om acrylaat goed op maat te kunnen verwerken in de vorm van een bak of een kap, moet het natuurlijk over bepaalde eigenschappen beschikken.

  • Onovertroffen helderheid (92% lichtdoorlatend)
  • Volledig recyclebaar
  • Acrylaat is goed te bewerken -zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen, polijsten, buigen, bedrukken
  • Laag soortelijk gewicht
  • Volledig weer- en verouderingsbestendig
  • Geschikt voor levensmiddelen
  • In verschillende afmetingen verkrijgbaar. Meest courante plaat formaat 3050 x 2050 millimeter, dikte 1-25 mm.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het verwerken van een plaat of een buis helder of transparant acrylaat goed mogelijk is door het te buigen, verlijmen, frezen of polijsten.

Een buis of plaat in acrylaat op maat

We helpen je graag verder met onderdelen op maat. Als je bijvoorbeeld een buis of plaat van transparant/helder acrylaat wilt laten bewerken, zit je bij ons goed. We zorgen voor het formaat dat je nodig hebt, door de buizen of platen te verlijmen, buigen of polijsten. Platen kunnen we tevens frezen. Zo creëren wij de gewenste vorm uit acrylaat voor je, bijvoorbeeld een bak of kap. Bij het bewerken van een plaat, maken we vaak gebruik van acrylaat prisma XT. Dankzij de unieke eigenschappen van het prisma kan het licht, dat de plaat doorlaat, erg precies bijgewerkt worden. Het resultaat is dat je een specifiek karakter kan geven aan het verlichtingsgebied van de plaat van transparant/helder acrylaat.

Schakel ons in voor bewerking op maat

Als je op zoek bent naar een bedrijf met veel ervaring in het creëren van kunststof op maat, dan moet je bij ons zijn. Wij kunnen dit type kunststof frezen, maar ook anders bewerken. Stuur een tekening naar ons op, indien je deze al hebt van bijvoorbeeld een kap of bak die op maat uit acrylaat gemaakt moet worden. Heb je dit niet? Dan denken wij graag mee met je om een geschikte oplossing te vinden. We frezen, verlijmen, buigen en polijsten acrylaat op maat, zodat je zeker het gewenste eindresultaat krijgt. Ook als je bijvoorbeeld een plaat of buis, eventueel transparant of helder, in acrylaat op maat wilt laten bewerken, mag je altijd contact met ons opnemen. Wil je een beter beeld krijgen van een bepaald materiaal? Vraag dan een monster aan.

Acrylaat

Voordelen

Onovertroffen helder
Volledig recyclebaar
Goed te bewerken
Displays
Museumkappen
Beglazing
Verlichtingsindustrie
Lichtreclame
Interieurs
Onovertroffen helderheid (92% lichtdoorlatend)
Volledig recyclebaar
Goed te bewerken (zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen, polijsten, buigen, bedrukken)
Laag soortelijk gewicht
Volledig weer- en verouderingsbestendig
Geschikt voor levensmiddelen
In verschillende afmetingen verkrijgbaar meest courante plaat formaat 1-25 mm 3050x2050 mm

Varianten