Acrylaat

Acrylaat is een van de kunststoffen die wij op maat kunnen bewerken. Het is zeer zuiver en onovertroffen helder. Acrylaat is bovendien 25 keer sterker en de helft lichter dan glas. Daarnaast is het uv-bestendig. Een plaat of buis in gegoten (GS) of geëxtrudeerd (XT) acrylaat is goed op maat te zagen, frezen, laseren (bijna gepolijste finish), buigen, polijsten en verlijmen en kan transparant gemaakt worden. Bij Talboom Kunststoffen zit je goed voor de bewerking van kunststoffen, zoals acrylaat, op maat. We hebben jarenlange ervaring met het bewerken van kunststof. Hierdoor beschikken we over de nodige expertise om acrylaat op maat te frezen, verlijmen, buigen en polijsten. Lees verder en ontdek wat we voor je kunnen doen.

De mogelijkheden van acrylaat op maat
Talboom Kunststoffen in Breda heeft een zeer grote voorraad kunststoffen in verschillende kleuren, uitvoeringen en afmetingen. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de verschillende soorten acrylaat plaatmateriaal. Door hierop te klikken, kom je op de detailpagina, waar het product uitgebreid wordt beschreven.

Voordelen PMMA – Acrylaat

 • Onovertroffen helder
 • Volledig recyclebaar
 • Goed te bewerken

Bij gegoten acrylaat zijn meerdere verlijmingssoorten mogelijk, waardoor zelfs de allerhoogste kwaliteitsafwerking op maat mogelijk is. Kijk hiervoor bij de bewerkingen. Het geëxtrudeerde acrylaat heeft ten opzichte van gegoten acrylaat nauwelijks diktetoleranties, maar wel meer interne spanning.

Toepassingen

 • Displays
 • Museumkappen
 • Beglazing
 • Verlichtingsindustrie
 • Lichtreclame
 • Interieurs

Kenmerken

 • Onovertroffen helderheid (92% lichtdoorlatend)
 • Volledig recyclebaar
 • Acrylaat is goed te bewerken -zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen, polijsten, buigen, bedrukken
 • Laag soortelijk gewicht
 • Volledig weer- en verouderingsbestendig
 • Geschikt voor levensmiddelen
 • In verschillende afmetingen verkrijgbaar. Meest courante plaat formaat 3050 x 2050 mm, dikte 1-25 mm.

Een buis of plaat in acrylaat op maat

We helpen je graag verder met onderdelen op maat. Als je bijvoorbeeld een buis of plaat van transparant acrylaat wilt laten bewerken, zit je bij ons goed. We zorgen voor het formaat dat je nodig hebt door de buizen of platen te verlijmen, buigen of polijsten. Platen kunnen we tevens frezen. Bij het bewerken van een plaat, maken we vaak gebruik van acrylaat prisma XT. Dankzij de unieke eigenschappen van het prisma kan het licht dat de plaat doorlaat erg precies bijgewerkt worden. Het resultaat is dat je een specifiek karakter kan geven aan het verlichtingsgebied van de plaat van transparant acrylaat. Vooral omwille van die mogelijkheid worden de platen vaak in kantoren gebruikt. Het controleren van lichtinval in kantoren is namelijk erg belangrijk.

Schakel ons in voor kunststofbewerking op maat

Als je op zoek bent naar een bedrijf met veel ervaring in kunststofbewerking, moet je bij ons zijn. Laat ons weten welke producten je nodig hebt en wij bewerken ze op maat in kunststoffen, zoals acrylaat en pvc. Als je al een tekening hebt uitgewerkt van een bepaald onderdeel dat je nodig hebt, mag je dat uiteraard opsturen. Dat hoeft echter niet, want we denken ook met plezier mee met je om een geschikte oplossing te vinden. We frezen, verlijmen, buigen en polijsten acrylaat op maat, zodat je zeker het gewenste eindresultaat krijgt. Ook als je bijvoorbeeld een plaat of buis, eventueel transparant, in acrylaat op maat wilt laten bewerken, mag je altijd contact met ons opnemen. Dat kan via het telefoonnummer +31 (0)76 – 565 23 50 of via het e-mailadres info@talboomkunststoffen.nl. Wil je een beter beeld krijgen van een bepaald materiaal? Vraag dan een monster aan.

Acrylaat

Voordelen

Onovertroffen helder
Volledig recyclebaar
Goed te bewerken
Displays
Museumkappen
Beglazing
Verlichtingsindustrie
Lichtreclame
Interieurs
Onovertroffen helderheid (92% lichtdoorlatend)
Volledig recyclebaar
Goed te bewerken (zagen, frezen, laseren, boren, verlijmen, polijsten, buigen, bedrukken)
Laag soortelijk gewicht
Volledig weer- en verouderingsbestendig
Geschikt voor levensmiddelen
In verschillende afmetingen verkrijgbaar meest courante plaat formaat 1-25 mm 3050x2050 mm

Varianten