PVC

Bij Talboom Kunststoffen in Breda bewerken we polycarbonaat op maat door te frezen, lassen en buigen. Polycarbonaat, bijvoorbeeld in de opaal-, heldere of uv-bestendige variant, is een optisch zuivere kunststof met een buitengewoon hoge slagvastheid en taaiheid. Het is nagenoeg onbreekbaar. De bekendste merknamen zijn Makrolon® en Lexan®. Polycarbonaat is zelfdovend en heeft een goede chemische resistentie. Het materiaal is leverbaar als plaat, buis, staf en folie. Lees verder en ontdek hoe je ons kan inschakelen voor het frezen, buigen en lassen van polycarbonaat.

Polycarbonaat op maat laten frezen, lassen en buigen

Polycarbonaat wordt veel gebruikt in de machinebouw en als veiligheidsglas. Het is in vele soorten leverbaar, bijvoorbeeld: uv-bestendig, opaal (verschillende lichttransmissies), smokebruin en -grijs, diverse kleuren, antireflex, kanaalplaten, kogelwerend en platen met een verbeterde brandklasse. Ook zijn er varianten met een krasvaste toplaag verkrijgbaar, bijvoorbeeld onder de merknaam Margard®. Polycarbonaat in opaal is, in tegenstelling tot de heldere variant, melkwit en niet transparant. We gaan voor je aan de slag en frezen, lassen en buigen het polycarbonaat op maat. Daarnaast werken we met andere kunststofmaterialen, zoals FDA-kunststoffen en pvc.

Laat ons een product op maat bewerken

Talboom Kunststoffen heeft een zeer grote voorraad kunststoffen in verschillende kleuren, uitvoeringen en afmetingen. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de verschillende soorten polycarbonaat. Door op een product te klikken, kom je op de detailpagina, waar het uitgebreid wordt beschreven. Wil je op voorhand al een goed beeld krijgen van een materiaal? Dan kan je eenvoudig een monster aanvragen. Als je graag polycarbonaat op maat wilt laten frezen, lassen of buigen, of nog met vragen zit over onze service, mag je altijd contact met ons opnemen. Dat kan via het telefoonnummer +31 (0)76 – 565 23 50 of via het e-mailadres info@talboomkunststoffen.nl. Ook als je op zoek bent naar een specifieke variant, zoals helder polycarbonaat, mag je dat gerust vragen.

PVC

Voordelen

Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
Bouw
Interieurbouw
Laboratoria
Afzuigkasten
Displays
Vitrines
Winkelinrichtingen
Bloembakken - waterdicht gelast
Hoge mechanische sterkte, stijfheid en hardheid
Goede chemische bestendigheid
Zeer goed elektrisch te isoleren
Goed te bewerken (zagen, frezen, boren, lijmen)
Goed te lassen, moet zeer deskundig gebeuren i.v.m. kans op verbranding
Bij verbranding zeer giftig
Leverbaar in helder en diverse kleuren
Leverbaar in vele soorten zoals plaat, profielen, volstaf, folie etc.

Varianten