HMPE 1000 – Polyethyleen

Een plaat van HMPE 1000 is een uitermate geschikt materiaal wanneer je zoekt naar een slagvaster en slijtbestendig polyethyleen. HMPE 1000 is qua uiterlijk moeilijk te onderscheiden van PE300 en (HM)PE 500. Je komt alles te weten over de toepassing van deze polyethylenen, wanneer je Talboom Kunststoffen uit Breda betrekt bij jou gewenste bewerkingen van het materiaal.

Wat is HMPE 1000?

Afhankelijk van de soort polyethyleen (PE300, 500 of 1000), wordt de moleculaire dichtheid groter en wordt het product dus slijtvaster. HMPE 1000 heeft dus meer moleculen per eenheid dan HMPE 500 of polyethyleen 300. Daardoor zijn de mechanische eigenschappen nog beter. De chemische eigenschappen zijn goed: gelijk aan PE300 en HMPE 500. (HM)PE 1000 heeft een nog betere slijtweerstand en een lagere wrijvingscoëfficiënt. Wel dient de temperatuur niet te veel op te lopen, in verband met smeltgevaar. In tegenstelling tot nylon, neemt het materiaal geen vocht op.

Waar wordt HMPE 100 veel gebuikt?

Een HMPE-plaat van deze soort wordt veel gebruikt bij langzaam lopende mechanismen, met name in de voedingsindustrie. Wij voldoen aan de strenge eisen voor de opslag, verwerking en traceerbaarheid van HMPE foodgrade. Indien gewenst, leveren we natuurlijk een FDA-certificaat mee. Daarnaast wordt het gebruikt voor silo’s, stortgoten en laadkleppen. HMPE is volledig goedgekeurd om in direct contact met levensmiddelen te komen, mits FDA-gecertificeerd.

Ervaar de voordelen van dit slagvaste materiaal

Wil je een goed beeld krijgen van onze hoge kwaliteit HMPE 1000?? Vraag dan een monster aan. Daarmee bekijk je eerst de kwaliteit van het HMPE 100, voordat je over gaat op de aankoop van een bewerking hiervan. Wil je meer weten over al onze mogelijkheden voor kunststofbewerkingen? Onze medewerkers staan voor je klaar! Neem contact met ons op.

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Voordelen

Geschikt voor de voedingsindustrie
Goede slijtweerstand
Lage wrijvingscoëfficiënt
Geleidingen
Machinebouw
Silo’s
Stortgoten
Transportsector
Voedingsmiddelen industrie
Goed te verspanen en te bewerken
Het is niet te buigen
Het is niet te lassen
Het is niet te lijmen
Het is niet te verlijmen
Hoge maatvastheid
Hoge slagvastheid ook bij lage temperaturen
In diverse kleuren leverbaar, voornamelijk in zwart, naturel en blauw
Leverbaar als plaat en rondstaf
Materiaal neemt geen vocht op
Uitstekende chemische resistentie

Meer informatie nodig?

Vul het formulier in of neem contact met ons op.

Informatie aanvragen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid