HMPE 500 – Polyethyleen

HMPE 500 is qua uiterlijk moeilijk te onderscheiden van PE300. Afhankelijk van de soort (PE300, 500 of 1000), wordt de moleculaire dichtheid groter en wordt het product dus slijtvaster. (HM)PE 500 heeft dus meer moleculen per eenheid dan PE300 en heeft daardoor nog betere mechanische eigenschappen. De chemische eigenschappen zijn goed en gelijk aan PE300.

De eigenschappen van HMPE 500

HMPE 500 heeft een goede slijtweerstand en een lage wrijvingscoëfficiënt, wat het een uitstekend materiaal maakt voor vele industriële toepassingen. Wel dient de temperatuur bij kunststofbewerking en het gebruik ervan niet te veel op te lopen, in verband met smeltgevaar. In tegenstelling tot nylon, neemt het materiaal geen vocht op. Het wordt veel gebruikt bij langzaam lopende mechanismen, met name in de voedingsindustrie, maar ook voor het maken van stootranden.

Geschikt voor de levensmiddelenindustrie

Deze HMPE-plaat is volledig goedgekeurd om in direct contact met levensmiddelen te komen, mits FDA-gecertificeerd. Talboom Kunststoffen uit Breda voldoet aan de strenge eisen voor de opslag, verwerking en traceability van HMDE 500 als foodgrade-kunststof. Indien gewenst, leveren we natuurlijk een FDA-certificaat mee.

Neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken

Wil je de mogelijkheden voor HMPE 500 of alternatieven, zoals acrylaat op maat ontdekken, dan nodigen we je uit om jouw specifieke wensen met ons te bespreken. Wil je een goed beeld krijgen van een materiaal? Vraag dan een monster aan om de kwaliteit en eigenschappen zelf te ervaren.

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Voordelen

Geschikt voor levensmiddelenindustrie
Goede mechanische eigenschappen
Lage wrijvingscoëfficiënt
Geleidingen
Machinebouw
Transportsector
Voedingsmiddelenindustrie
Goed te verspanen en bewerken
Het is niet te buigen
Het is niet te lassen
Het is niet te verlijmen
Hoge maatvastheid
Hoge slagvastheid, ook bij lage temperaturen
In diverse kleuren leverbaar, voornamelijk in zwart, naturel en blauw
Leverbaar als plaat en rondstaf
Materiaal neemt geen vocht op
Uitstekende chemische resistentie

Meer informatie nodig?

Vul het formulier in of neem contact met ons op.

Informatie aanvragen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid