Een zithoek in de binnentuin, die licht, prettig en ontspannen is. Daarnaar was het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam op zoek. Talboom produceerde de kunststof onderdelen met verlichting. Een beduidend minder geijkte oplossing dan beton en staal, dat vaak voor dit soort meubels wordt gebruikt. Met name ‘s avonds heeft de bank een bijzonder mooie, warme uitstraling.

  • Sfeervolle zithoek met warme uitstraling
  • Licht dat van kleur verandert
  • Onzichtbare constructieve oplossing

Zithoek en decoratieve elementen

De binnentuin van het ziekenhuis is groot en wordt aan alle kanten omzoomd door hoogbouw. Zo’n ruimte heeft elementen nodig die qua schaalgrootte in de ruimte passen. De architect ontwierp daarom een aantal grote zithoeken én negen meter hoge kunststof pilaren: lichtbakens die steeds van kleur veranderen. Wij produceerde de kunststof onderdelen en bedachten ook een constructie voor de achterwanden van de banken. We gebruikten 15 mm dik Satal Opaal, dat constructief sterk in en het licht gelijkmatig verdeelt. De achterwanden zijn uiteindelijk zo diep in de grond verankerd, dat verdere ondersteuning nauwelijks nodig is.

Voor dit project gebruikten we Satal Opaal.

Kunststof op maat

De kracht van Talboom schuilt in de mix van productkennis, technische knowhow en ondernemerschap. In vakmensen die weten wat ze doen. Voor maatwerk kennen wij maar één norm: het eisenpakket van de opdrachtgever. Alle kunststof op maat wordt daarom met de modernste technieken en helemaal volgens jouw specificaties gemaakt. Met een korte doorlooptijd tussen ontwerp en levering.

Meer weten? Neem contact op

Talboom BV Kunststofverwerking