Een kunststof kastenwand van vijf verdiepingen bij een gerenommeerd advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas. Eén van onze meest prestigieuze projecten. Het eindresultaat is een indrukwekkende, dubbelzijdige boekenkast, met een buitengewoon warme en chique uitstraling. Talboom dacht mee over de constructieve en esthetische oplossingen.

  • Kastenwand van vijf verdiepingen
  • Bewegende constructie
  • Onzichtbare verankering

Constructieve uitdaging kastenwand

Omdat de zwevende vloeren van dit kantorengebouw licht bewegen, moesten we een onzichtbare oplossing bedenken waardoor de kast deze bewegingen kon opvangen. Bovendien moesten de kasten onzichtbaar worden verankerd, om te voorkomen dat ze konden omvallen. De verankering mocht geen afbreuk doen aan het transparante karakter van het ontwerp.

Esthetische oplossing

We bedachten een praktische oplossing, waarbij de kast per verdiepingsvloer op maat werd gemaakt. De translucente panelen tegen het plafond zijn zo bevestigd dat ze achter elkaar kunnen glijden. Hierdoor kan de kast onzichtbaar bewegen. Achter de kastenwand is een holle ruimte, waarin we de kast verankerden. Dit is onzichtbaar, omdat we de achterwand eenzijdig van een laklaag hebben voorzien in dezelfde kleur als het kunststof materiaal. Dit geeft de illusie dat de wand transparant is. Zo hebben we een constructieve én esthetische bijdrage mogen leveren aan dit zeer omvangrijke project.

Voor dit project gebruiken we Satal.

Kunststof op maat

De kracht van Talboom schuilt in de mix van productkennis, technische knowhow en ondernemerschap. In vakmensen die weten wat ze doen. Voor maatwerk kennen wij maar één norm: het eisenpakket van de opdrachtgever. Alle kunststof op maat wordt daarom met de modernste technieken en helemaal volgens jouw specificaties gemaakt. Met een korte doorlooptijd tussen ontwerp en levering.

Meer weten? Neem contact op

Talboom BV Kunststofverwerking